Online Yoga voor beginners

Online Yoga Cursus
Yoga voor beginners

Vroeger kwam ik overal en nergens. Na mijn werk begon de dag pas en had ik alle vrijheid om te gaan en staan waar ik wilde. Ik heb altijd van sporten gehouden, in verschillende vormen. Veel heb ik ook uitgeprobeerd, om zo te ontdekken of het iets voor mij kon zijn.

Thuis sporten

Het moederschap brengt veel moois maar neemt zeker de eerste jaren ook veel vrijheid af. Mijn partner is een echte hardloper en deze sport beoefen je natuurlijk altijd buiten de deur. Een rondje zolder is zo kort 😉 De avonden dat hij de hort op is, heb ik ook zin om te sporten maar kan ik niet weg. Om toch in beweging te blijven sport ik veel in en rond het huis! Dit doe ik doormiddel van online video’s, cursussen en programma’s. Dat is overigens verder gaat dan alleen sporten lees je in mijn review over Personal Body Plan.

yoga voor thuis
Start nu voor meer geluk!

Online sport curcussen – Yoga

Personal Body Plan richt zich echt op afvallen en krachttraining. Voor de afwisseling vind ik het heerlijk om aan yoga te doen. Door yoga voel ik mij sterker, flexibeler en gezonder. De wetenschap heeft al lang bewezen dat yoga goed voor je is, alleen hoe begin je? Zeker als je door het moederschap aan huis gebonden bent. Nou daar heb je dus een super fijne Online Yoga cursus voor!

Het moederschap brengt veel moois maar neemt zeker de eerste jaren ook veel vrijheid af… Om toch in beweging te blijven sport ik veel in en rond het huis! Voor de afwisseling vind ik het heerlijk om aan yoga te doen.

Hanneke S.

Wanneer past Yoga bij mij?

Starten met yoga kan altijd maar waarschijnlijk ben je dit artikel gaan lezen omdat je op zoek bent naar meer balans in je leven. Je hebt het gevoel dat je iets wilt/moet veranderen en sportiever wilt worden. Wellicht herken je 1 van de onderstaande punten:

  • Je wilt heel graag beginnen met een sport maar je weet niet hoe;
  • Je wilt iets doen wat je op je eigen tempo kan doen en wat je kan opbouwen;
  • Je volgt al video’s via YouTube maar je hebt het gevoel dat je niet echt een doel hebt;
  • Je wilt graag thuis aan yoga doen, eventueel naast yogalessen op locatie;
  • Je bent op zoek naar ontspanning door inspanning;
  • Je vindt het spannend om echt naar een yoga school te gaan en je wilt het eerst thuis uitproberen;

Yoga is goed voor je lichaam en je geest!

Twijfel niet, het zal je veel brengen.

Waarom Yoga? Wat zijn de voordelen?

Het is niet voor niets dat meer dan een miljoen mensen in Nederland yoga beoefenen. Voorheen werd yoga vaak gezien als iets zweverigs maar gelukkig zijn we die fase allang voorbij. Yoga is hip, in alle vormen en mate. Yoga is vooral heel erg gezond en je zal snel ervaren dat je beter wordt. Maar wat zijn dan precies de voordelen?

Door aan yoga te doen wordt je flexibeler. Je voelt je hierdoor vrijer en hebt ook een kleinere kans op blessures. yoga is best pittig. Het ziet er soms rustig uit maar vergist je niet, een minuut lang op zijn kop staan is echt niet eenvoudig. Je ontwikkelt dus sterke spieren wat gelijk nog een voordeel met zich mee brengt; een goede houding! Door de diverse houdingen verbetert de spijsvertering, de bloedcirculatie en worden afvalstoffen beter af te scheiden.

Dat waren slechts lichamelijk voordelen maar ook geestelijk zijn er veel voordelen van Yoga. Ontspanningsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel. Je krijgt letterlijk de tijd om je hoofd leeg te maken. Dit helpt tegen stress. Zodra je stress vermindert heb je meer focus op positieve dingen in het leven en vermindering van stress ervaar je ook lichamelijk. En zo is het cirkeltje weer rond.

Begin met Yoga Stap voor Stap

Happy with Yoga is een online Yoga school met super mooie programma’s (cursussen). Ik zou aanraden om te beginnen met de cursus “Yoga Stap voor Stap”. Dit cursus is super toegankelijk en geeft je toegang tot 9 lessen van ongeveer een uur tijd. Tijdens deze video’s wordt je meegenomen in de wereld van Yoga en leer je alle basishoudingen

Daarnaast krijg je ook nog bonusmateriaal! Denk bijvoorbeeld aan een les over de geschiedenis van Yoga en de filosofie erachter maar ook een E-book met extra uitleg. Hierin staan ook alle houdingen afgebeeld zodat je ze na een les nog eens rustig kan opzoeken en bestuderen.

Als extra krijg je ook nog toegang tot extra video’s over bijvoorbeeld de ademhaling! Super interessant.

Yoga stap voor stap

Wat kost de cursus?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke