Afslank recepten!

Afslank recepten
Afslank recepten

Wat voelt het toch heerlijk om lekker in je vel te zitten. Voor mij heeft dit naast een stukje mindfullnes ook echt te maken met mijn gewicht. Voor mijzelf heb ik een bepaald “streefgewicht”. Dat dit gewicht mijn ideale streefgewicht is heeft te maken met een aantal factoren.

Iedereen heeft een streefgewicht. Met dit gewicht voel jij je op je best! Mijn streefgewicht is 60kg. Ik vertel je waarom dit mijn streefgewicht is:…

Hanneke S,.

Mijn streefgewicht is 60kg. Voor de volledigheid ik ben 1,69cm lang. Dit is mijn ideale gewicht omdat:

 • ik mij dan comfortabel voel in mijn kleding;
 • ik voldoende sport (anders heb ik dit gewicht niet);
 • ik mijzelf zelfverzekerd voel;
 • ik dan gezond eet en mijn huid dan straalt;
 • ik dan genoeg energie heb voor werk en gezin.

Afvallen zonder sporten

Afvallen zonder sporten? Is dat mogelijk. Ja en nee. Ik denk dat sporten heel belangrijk voor je is. Sterker nog, ik weet het wel zeker. Zelf volg ik al een hele tijd Personal Body Plan. Dit helpt mij met een stukje focus. Ik vind sport (krachttraining) namelijk heel leuk en je wordt er ook strakker van. In combinatie met Yoga blijf je ook nog lenig.

Maar het is wel een feit dat zo’n 80% van je gewicht wordt bepaald door wat je eet. Ze zeggen niet voor niets “elk pondje gaat door het mondje”. Maar eten is ook zo lekker!

Ik ben zelf geen grote voorstander van een dieet (behalve als dit ook echt te maken heeft met sportprestaties). Het lastige van een dieet is namelijk dat je het nooit voor altijd zal volhouden en dan krijg je te maken met het ” jo-jo effect”. Als iemand zegt dat je iets niet mag, dan wil je het juist! Namelijk de focus ligt dan op de verboden vrucht.

Draai het eens om! Denk niet aan wat je niet mag eten om af te vallen. Denk aan wat je juist wel mag eten om af te vallen!

Eenvoudig afvallen met lekkere recepten

De afslank receptenbijbel is wat je nodig hebt om af te vallen en uit te komen op jouw ideale streefgewicht.

Zoals ik al eerder zei: focus niet op de verboden vrucht maar focus juist wat wel mag en daarmee ook gelijk goed voor je is!

 • Meer dan 100 heerlijke slanken gerechten
 • Rekening houdend met allergieën en wensen
 • Geen jojo-effect maar blijvend op gewicht
 • Minimaal -1kg per week
 • Inzichten en principes rondom een gezonde leefstijl
 • Handige boodschappenlijstjes
 • Meerdere Weekmenu’s

Dus nee, verwacht geen dieet. Dat hoeft ook niet! Zet een eerste stap richtig een gezond leven en jouw ideale streefgewicht door heen eenvoudig gezonder (en lekkerder!) te gaan eten.

Afvallen zonder jojo-effect

Ik geef je alvast een sneak preview van de meest lekkere recepten uit dit boek. De Afslankbijbel heeft recepten welke zijn op verdeeld in verschillende categorieën met onder meer:

nicolette over de Receptenbijbel
Nicolette van Dam over de Receptenbijbel
 • Kipgerechten
 • Visgerechten
 • Vegetarische gerechten
 • Salades
 • Sauzen
 • Dressings
 • Desserts en meer

Zelfs bekende nederlanders zweren bij dit boek.

De Afslank Receptenbijbel reviews

Ondanks dat er al vele reviews zijn geschreven wil ik je ook mijn persoonlijke review over dit boek geven.

Het boek is verrassend door de diversiteit aan recepten. De indeling van het boek is begrijpelijk door de duidelijke categorieën. Ik hou ervan als een recept niet te ingewikkeld is (dan haak ik af..). Dit is gelukkig niet het geval.

De gerechten zijn eenvoudig te bereiden maar zijn waardig genoeg om te serveren aan gasten.

Laatst had ik twee vriendinnen te eten en ik kreeg de nodige complimenten! Ik vind het ook leuk dat dit boek niet alleen hoofdgerechten zijn maar juist ook toetjes en ontbijtjes bevat.

Hanneke S.

Ik ben dol op ontbijtjes met havermout en pannenkoekjes. Gelukkig heb ik deze ook aangetroffen! Dankzij dit receptenboek (en Personal Body Plan) ben ik op mijn ideale streefgewicht!

Na mijn zwangerschap woog ik 68kg en nu weeg ik 60kg! Joepie!

Om mee af te sluiten… de QUIZ =)

Nu heb je natuurlijk altijd van die wijsneuzen (like myself) die alles denken te weten over afvallen en een gezond leven. Ik daag je uit met deze leuke quiz. Let op, als je mijn blog goed hebt gelezen dan kan het voorkomen dat ik je een antwoord gratis heb weggegeven 😉 Succes.

Afval quiz
Weet jij alles over afvallen?

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke