Lego Super Mario Starter Course (Startset) – Review

Lego Super Mario Starter Course
Lego Super Mario Starter Course

Mijn jongste zoontje werd vorige maand 4 jaar! Super bijzondere leeftijd want de kleine (eigenlijk alweer grote, snik) man mag naar school. Maar eerst was het tijd voor een verjaardagsfeestje.

Zoals jullie weten heb ik twee jongens en dit maakt het zo lastig om voor die kleinste leuke en originele cadeaus te vinden. Zo lastig zelfs dat ik er voor jullie al diverse blogs over schreef om hierbij te helpen, mocht je dit probleem herkennen đŸ˜‰

Goed, terug naar het cadeau voor de jongste spruit. “Gelukkig” kijken ze regelmatig tv en daar komt de laatste tijd vaak de reclame voorbij over de nieuwste Lego van Super Mario! Mijn jongens zijn gek op Super Mario en om schermtijd wat te verminderen leek mij dit een perfect cadeau. Gewoon lekker creatief bezig zijn maar dan met je superheld van tv!

Lego Super Mario uitbreiding

Al snel kwam ik er achter dat er meerdere type pakketten zijn van Lego Super Mario. Om je op weg te helpen hierbij een overzichtje en daarmee beginnen we natuurlijk met het startset:

Daarnaast zijn er aantal grotere uitbreidingspakketten te koop. Deze zijn vaak zelfs iets duurder en groter dan de startset. Hierbij de belangrijkste op een rijtje welke op dit moment te koop zijn:

Lego Super Mario - Uitbreidingspakket
Lego Super Mario – Uitbreidingspakket

Dit waren de grote pakketten van de rond EU50,-. Gelukkig zijn er ook goedkopere pakketten om uit te breiden. Deze zijn uiteraard een stuk kleiner maar zijn wel erg leuk om cadeau te vragen of bijvoorbeeld aan de beste sint te (laten) vragen.

Wat we natuurlijk allemaal kennen van Super Mario zijn de verschillende outfits die hij draagt. Ook dit spelelement kan je verwerken in je eigen Super Mario wereld door aanvullende pakketen te kopen waarmee Super Mario zich als het ware kan omkleden!

Daarnaast kan je de wereld van Super Mario compleet maken met de diverse speelfiguren. Denk aan Eep Cheep, Fuzzy, Bullet Bill, Peepa, Bob’omb, Paragoomba en Urchin. Er zijn er wel 20! Koop ze in een keer of los per stuk.

Lego Super Mario Starter Course (Startset)

Zelf koos ik uiteindelijk voor de Lego Super Mario startset want daar zit Mario zelf ook in en die heb je toch wel minimaal nodig. Overige pakketten kunnen altijd nog aan opa’s, oma’s, sinterklaas en de kerstman gevraagd worden.

Ik bestelde de set bij Bol.com en had de doos de volgende dag al in huis. Ik ben altijd vrij laat met het bedenken van een verjaardagscadeau dus met de snelle levering was ik erg blij. Uiteraard het pakketje pas opengemaakt toen de jongens op bed lagen en daar kwam Mario tevoorschijn.

Vervolgens snel het cadeau ingepakt en klaargelegd voor DE dag! Op tv reageren de jongens altijd enthousiast op de reclame dus ik was benieuwd naar het blije bekkie van mijn zoontje.

Super Mario Lego de App

Lego Super Mario Starter Course - Mario Connector
Lego Super Mario

En blij was hij! Een stralend gezichtje toen hij zijn cadeau opende. En het werd alleen nog maar leuker toen we de doos gingen uitpakken.

Zoals je gewend bent van Lego bestond de inhoud van de doos uit genummerde zakjes met Lego en een gebruiksaanwijzing. Waar normaal gesproken de bouwinstructies in het boekje staan wordt je nu vrij snel doorverwezen naar de Lego Super Mario app!

We hebben de app op de tablet geĂ¯nstalleerd. Dit is aan te raden omdat het bouwen best een tijdje duurt en anders ben je al die tijd je telefoon kwijt. Eigenlijk wijst daarna alles zich vanzelf! Je begint met het koppelen van Mario middels Bluetooth.

Zodra dit gebeurd is kom je in een omgeving waar je stap voor stap de set kan gaan bouwen. Kind kan de was doen!

Lego Super Mario Starter Course - Parcour
Lego Super Mario Starter Course – Parcour

Hoe werkt Lego Super Mario

Zodra je alle stappen hebt doorlopen is je Lego Super Mario wereld klaar en kan het spel beginnen. Zodra je Mario aanzet komt hij tot leven. Hij doet zijn ogen open en maakt alle bekende Mario-geluidjes en hij reageert op acties.

Lego Super Mario - spelen
Lego Super Mario – spelen

Loopt Super Mario over vuur dan staat hij “in brand”, leg je hem op zijn rug, dan gaat hij slapen en valt hij dan wordt hij duizelig en draaien zijn ogen. Dit is heel erg leuk gemaakt! Je ziet deze acties gebeuren op het schermpje op zijn buik en je ziet een actie bij zijn ogen.

Op het parcours zitten ook interactieve onderdelen (in de vorm van stickers) en Super Mario reageert op kleur. Rode onderdelen staan voor vuur, blauw voor water en groen voor gras. Het parcours eindigt met een vlag. Zodra je deze bereikt hoor je het bekende deuntje die je hoort zodra je een level hebt afgerond.

Het doel is om uiteindelijk een level te maken met een begin en een eind en verschillende obstakels. Mario start met tellen. Elke ronde duurt 60 seconde. In deze minuut doorloop je het parcours en probeer je zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Mijn Lego Super Mario review

Ben ik enthousiast? Ja, dat ben ik zeker! Het is echt een hele nieuwe beleving van Lego en dit komt voornamelijk door alle interactieve onderdelen. Ik vind het ook super leuk dat alle geluidjes en acties herkenbaar zijn uit het videospel.

Daarnaast geeft het eindeloos lang speelplezier omdat je het level telkens opnieuw kan herbouwen. Dit kan zelfs al wanneer je enkel de startset hebt. Uiteraard wordt dit alleen nog maar leuker zodra je de startset gaat uitbreiden en hiermee de wereld van Super Mario vergroot.

Ook nog handig om te weten. Lego Super Mario is voor 6+ jaar. Zoals ik vertelde is mijn zoontje pas 4 jaar geworden. Desondanks is het voor hem ook al heel leuk. Bij het in elkaar zetten van het parcours had hij een klein beetje hulp nodig maar spelen doet gewoon helemaal zelfstandig. Uiteraard samen met zijn broer van bijna 6 die ook heel erg enthousiast is!

Veel speelplezier!

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke