De leukste originele invulboekjes

Invulboek
Invulboek

Ik ben er dol op! Invulboekjes en wel voor alle momenten. Eerder vertelde ik je al over een invulboek welke ik zelf dagelijks gebruik, namelijk de “One line a day – A five-year memory book“. Een dagboek waarin je elke dag schrijft waar je dankbaar voor bent, of wat je die dag hebt gedaan. Dit boekje heeft ruimte voor 5 jaar. Elke nieuw jaar lees je dus terug wat er het jaar ervoor speelde en schrijf je nieuwe herinneren op!

Super leuk dus! Nu is dit slechts een voorbeeld van een invulboek maar je hebt echt nog veel meer invulboeken. Zeker als mama wil je natuurlijk alles van je kindje bijhouden, de tijd gaat immers zo snel! Bijzondere momenten in de ontwikkeling van je kindje wil je natuurlijk kunnen onthouden. No stress, hier zijn dus die handige en leuke boekjes voor.

Verschillende type invulboekjes

Uiteraard kan je het zo gek maken als je zelf wilt. In diverse categorieën heb je invulboekjes. Denk aan reizen, koken, lifestyle, planners en trouwen. In deze blog focus ik mij op de invulboeken speciaal voor jou als mama en je koters.

Je hebt verschillende soorten invulboeken:

Zwangerschap
– Babyshower invulboek en invulkaarten
– Echoboekje voor tekst en echo’s
– Zwangerschapsdagboek
Baby & peuter
– Creche & oppasboek
– Verjaardagsboek
– Uitsprakenboekje
Geboorte
– Babyboek eerste jaar
– Kraambezoekboek en invulkaarten
Opgroeien
– Babyboek eerste jaar
– 1-4 jaar opgroeiboek
– Alle opgroeiboeken
Kinderwens
– Kinderwens dagboek
– Mijlpaalkaarten kinderwens
– Mijlpaalkaarten adoptie
Kinderen
– Opgroeiboek
– Oppasboek
– Schoolfotoboek
– Verjaardagsboek
Verlies
– Boek voor rouwverwerking
School
– Vriendenboekjes

Allemaal even bijzonder om bij te houden en echt een geweldig aandenken voor later! 

Uitsprakenboekjes

Wat ik zelf heel erg leuk vind zijn de uitsprakenboekjes. Die kleintjes zeggen zulke grappige dingen! Ik kan echt in een deuk liggen om de uitspraken van die jongens van mij. Jammer is dat je dit soort uitspraken vaak vergeet. Hier zijn deze boekjes leuk voor!

Ik zal een aantal persoonlijke toppers van mijn jongens met je delen. Hopelijk vind je ze net zo grappig als ik 😉

Bij papa groeit er geen baby in de buik want bij papa zit het vol… met pannenkoeken, biertjes en drankjes!

de oudste

Opa ontmoet een vriendinnetje uit de straat en hij zegt ” Dag Lisa” waarop mijn zoontje zegt “Nee Opa dat mag je niet zeggen, dan gaat ze weg!

de jongste

Ik had een afspraak bij de schoonheidsspecialiste en mijn zoontje vroeg zich af wat dat was. Nou zei ik, mama wordt dan lekker schoon en mooi gemaakt waarop hij zei: ohhh je gaat door de wasstraat!

de oudste

Mama, ik wil tv kijken. Kan je de zon uitzetten?

de jongste

Mam, als je dood gaat, wanneer word je dan eigenlijk weer levend?

de oudste

En dit was pas een kleine selectie. Mijn boekje vol uitspraken begint zich inmiddels flink te vullen en eigenlijk wordt het alleen maar leuker om terug te lezen. Ik zou zeggen, go for it

Mijnpaalkaarten of invulboeken?

Beide zie je vaak voorbij komen op diverse websites en in winkels. Wat is nou precies het verschil en wat zou ik aanraden? Als voorbeeld neem ik baby’s eerste jaar. Hiervoor kan je zowel een boek kopen als een kaart.

De mijlpaalkaarten bestaan zoals de naam al aangeeft uit een set van kaarten. In dit specifieke geval, als we kijken naar baby’s eerste jaar, dan bestaan deze kaarten uit gebeurtenissen die plaatsvinden in het eerste jaar. Denk dus aan de eerste tandjes, hapjes, zitten, doorslapen, verjaardag etc. Voor elk moment is er een kaart. Op deze kaart kan je een aantekening maken en je gebruikt de kaart om een foto mee te maken. Zo leg je de gebeurtenis vast op foto, inclusief kaart!

Voordelen:

 • Je hebt gelijk een foto van het moment
 • Alle gebeurtenissen staan al voor je klaar
 • Van deze foto’s kan je weer een fotoalbum maken
 • De kaarten kan je mooi bewaren in een bijpassend doosje

Nadelen

 • Weinig ruimte tot aantekeningen
 • Je vergeet het snel. Je moet wel direct de foto maken, anders is het moment voorbij

De invulboeken bestaan in vele soorten en maten. Ook voor baby’s eerste jaar heb je een invulboek. In dit geval worden er maandelijks vragen aan je gesteld die je kan beantwoorden. Zo doorloop je het hele jaar en kan je alles goed bijhouden. Voordelen

Voordelen

 • Je hebt genoeg ruimte om tekst kwijt te kunnen
 • Er is ook veel ruimte voor foto’s
 • Je kan de vragen ook wat later beantwoorden, het komt niet op een dag aan
 • Het zijn vragen waar je zelf niet altijd aan dacht, juist leuk dus!

Nadelen

 • Het is best veel werk
 • Misschien vind je niet alle vragen even leuk/relevant
 • en het is veel werk..
 • Niet veel nadelen dus 🙂

Tip voor een leuke webshop met invulboeken

Er zijn inmiddels heel veel verschillende bekende en onbekendere merken die mijlpaalkaarten en invulboeken verkopen. Eigenlijk zijn juist de onbekendere boeken leuker maar waar vind je die? Gelukkig werd ik laatst getipt op een website die al deze invulboeken heeft verzameld en waar je ze kan kopen.

Check snel Invulboekjes.nl voor de leukste herinneringen voor later!

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke