Mama doet aan Mindfulness

Mindfulness
Mindfulness

Mindfulness, je hoort er veel over. Wat is het nou eigenlijk? Voor sommige mensen is het spiritueel maar steeds meer mensen passen mindfulness dagelijkse toe. Het is een manier van denken en naar het leven kijken. 

Als ik Google dan vind ik de volgende betekenis:

“Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. De meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. … Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op het heden. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent.”

SoChicken.nl

Leef in het nu

Deze omschrijving vind ik heel erg spekend. Leef vooral in het nu. Maak je niet druk om morgen. In de tijd waarin wij leven is er erg veel druk en drukte om ons heen. Overal vinden wij afleiding in. Je telefoon, de televisie, diverse soorten media. De hele dag door wordt er aandacht van je gevraagd. Hoe vind je dan aandacht voor de dingen die er echt toe doen. Zoals je kids? Zoals jezelf? Dit kan diverse klachten opleveren.

Herken je de volgende klachten?

 • Je zit momenteel niet helemaal lekker in je vel;
 • Je bent veel bezig in je hoofd en komt daar moeilijk uit. Je piekert zowel in de nacht als overdag;
 • Je hebt last van stress, een burn-out of wellicht een depressie;
 • Je hebt het gevoel dat je van alles “moet” en kan daardoor lastig ontspannen;
 • Je vind het moeilijk om rust te vinden. Lichamelijk en geestelijk;
 • Je wilt écht leven en genieten maar je blijft te veel in je gedachten zitten;
 • Je bent bezig met zelfontwikkeling en hoopt meer creativiteit, geluk en focus te vinden.

Misschien herken je niet alles. Maar wel veel? Ja? Dan wordt het tijd dat je aan jezelf gaat werken want het leven kan zoveel lichter en leuker zijn. De bovenstaande klachten kunnen namelijk eenvoudig verminderd worden door het toepassen van mindfulness in het dagelijkse leven.

Ga meteen aan de slag met Mindfulness!

Al 1400 mensen gingen jou voor en voelde zich dagelijks relaxer.

Verwachtingsmaatschappij

Onze samenleving is gebaseerd op verwachtingen. We “moeten” zoveel. Maar denk eens logisch na, is dat eigenlijk wel zo? Is dit niet iets wat bij onze westerse cultuur past en een (slechte) gewoonte en verwachting is geworden.

Er wordt van je verwacht dat je een leuke vriendin bent, een goede partner, een carrière tijger, een lieve moeder en ook nog eens sportief en altijd goed gezind. Als je hier aan wilt voldoen dan is de kans groot dat het je een keer gaat opbreken. We doen er alles aan om goed te zijn, voor een ander!

Belangrijk is dat je snel aan de bel trekt, het liefste voordat je klachten krijgt. Een moment van besef kan je helpen om in actie te komen. Want dingen voor anderen doen is niet slecht. Don’t get me wrong. Maar soms moet je ook wat voor jezelf doen, waardoor je uiteindelijk voor iedereen een fijner persoon wordt.

Maak kennis met Mindfulness

Zelf wilde ik al langer wat meer over mindfulness weten en vooral leren hoe ik hier praktisch mee aan de slag kon gaan. Ik zocht iets waardoor mindfulness een onderdeel zou worden van mijn leven, wat ik gemakkelijk toe kan passen en wat mij meer rust zou geven. Iets wat mij zou helpen om meer in het nu te leven.

Na zo’n 66 dagen kun je gemiddeld pas stellen dat een nieuwe gewoonte een onderdeel van je leven is geworden. Daarom begon ik aan een 8-weekse cursus om mij dit echt eigen te maken. Ik zal je vertellen over deze cursus zodat je weet wat je kan verwachten.

Mindfulness voor het dagelijkse leven

De “Happy with Yoga Academy” biedt een online cursus aan om je te leren hoe je dagelijks mindfulness kan toepassen. Wat krijg je allemaal in deze cursus:

 • Dagelijkse inspiratie per email. In deze emails krijg je lesstof over mindfulness en oefeningen. Je wordt op deze manier gecoacht. Dagelijks ben je ongeveer 30 minuten bezig met het lezen van de inhoud en het maken van de oefeningen. Dit is goed te behappen. Niet te veel, niet te weinig. Er worden verschillende thema’s besproken welke in een opbouwende volgorde aangeboden worden.
 • Daarnaast heb je toegang tot video en audio bestanden. Je kan zelf bepalen hoe en waar je deze video’s of audio bestanden bekijkt. Deze bestanden horen bij de e-mails die je ontvangt en zijn aanvullend. Soms geven ze extra toelichting op de oefeningen. Heel handig dus!!! Luisteroefeningen zitten er ook bij. Sit back and relax.
 • Als extra krijgt je ook de module “Mindfulness op het werk“. Want dat je thuis de tijd en ruimte kan nemen om mindfulness toe te passen in je leven gaat gemakkelijker dan op het werk. En juist op het werk moet je bezig zijn met je Brain. Werk is vaak stressvol. In deze module leer je hoe je gewoon tijdens het werk rust kan vinden zonder dat het je werk beïnvloed. Sterker nog, het zal je werk ten goede komen.

Nieuwsgierig geworden?

Laat het leven niet aan je voorbij schieten door druk te zijn met van alles, maar de essentie te missen.

Wat kan Mindfulness brengen?

Mindfulness kan je veel brengen. Nieuwsgierig wat het mij heeft gebracht?

 • Meer aandacht voor mijn kids en partner
 • De ruimte in mijn hoofd om “de boel, de boel te laten” en te genieten
 • Minder gevoel van stress en altijd moeten haasten
 • Betere nachtrust en minder hoofdpijn
 • Een verbeterde voedingspatroon. Als je je goed voelt, dan eet je gezonder
 • Meer focus en creativiteit.

Het leven is te kort om niet te genieten. Ben jij ook toe aan een stukje rust en wil jij je ook beter in je vel voelen? Meld je dan aan bij de Happy With Yoga Acadamy om meer geluk te ervaren. Je bent het waard.

——————————————————————————————————————————————-

P.s. Deze Academy heeft nog veel meer interessante cursussen. Zo hebben ze ook een online cursus voor Yoga voor beginners. Ik schreef er een blog over. Wie weet is dat ook wat voor jou! Yoga kan je heel goed aanvullend doen als onderdeel van mindfulness.

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke