Wat is het Keto Dieet?

Keto Diet
Keto Diet

Ben je bezig met afvallen? Dan hoor je vast vaak het Keto dieet voorbij komen. Wil je weten wat het Keto dieet precies is, en of het bij jou past. Lees dan snel verder.

Van Dieet naar Lifestyle

Er zijn veel verschillende diëten en tegenwoordig woorden het vaak “lifestyles” genoemd omdat we inmiddels weten dat afvallen (meestal) niet moeilijk is, maar dat op gewicht blijven juist de uitdaging is. Belangrijk is dus om jouw manier van eten definitief aan te pakken ipv tijdelijk anders te eten.

Diverse diëten

Er zijn veel verschillende diëten te noemen. Zelf schreef ik al over:

 • Het Droog Train Protocol. De focus in dit protocol ligt op het aanpassen van je levensstijl door middel van het opbouwen van kennis over krachttraining en voeding.
 • Personal Body Plan. Een programma ontwikkeld voor een specifiek doel (spieropbouw, afvallen oid) middels voeding en training begeleid door een coach en een community.
 • Uiteraard kan je ook zelf aan de slag en je lifestyle omgooien door gezonder te gaan koken. Zelf maak ik heerlijke recepten uit de Afslank Receptenbijbel.

Vandaag vertel ik over het Keto Dieet en de voordelen daarvan.

Wat is het Keto Dieet?

Het Keto Dieet, ook wel ketogeen dieet genoemd, kenmerkt zich door het eten van relatief veel (gezonde) vetten, weinig koolhydraten en normaal aantal eiwitten.

De naam Keto is een afgeleide van het woord Ketose. Als je te weinig koolhydraten binnenkrijgt zal je lichaam vetten gaan gebruiken als brandstof. Hierdoor val je af. Dit proces het Ketose. Middels het Keto Dieet zorg je er eigenlijk voor dat je lichaam altijd “in Ketose” is en raak je vet kwijt.

Voordelen Keto Dieet

Naast het feit dat je gewicht zal verliezen heeft het Keto dieet nog meer voordelen. Dit komt omdat het eten van koolhydraten insulinepieken geeft. Je bloedsuikerspiegel wordt stabieler. Dit zorgt voor:

 • Minder buikvet
 • Meer energie en geen “after dinerdips”
 • Een heldere blik en betere concentratie
 • Slaap verbetering
 • Minder honger
 • Verbeterde huid
 • Een goed gevoel!

Wat mag je eten bij het Keto Dieet?

 • Natuurlijke vetten zoals kokosolie, boter en olijfolie
 • Vlees/Gevogelte/Vis
 • Volle Zuivelproducten
 • Kaas en eieren
 • Noten en Pitten
 • Alle Groentes behalve knollen
 • Rood fruit – maar beperkt

Starten met het Keto Dieet

Zelf starten met een dieet kan een uitdaging zijn. Ben jij iemand die een stok achter de deur nodig heeft? Dit is helemaal niet gek. Zelf lukt het mij vaak ook beter als ik een coach heb of bijvoorbeeld samen met een vriendin aan een programma begin.

Mocht je voor het Keto dieet op zoek zijn naar extra motivatie, hulp en die stok achter de deur. Dan kan ik je aanraden om aan te sluiten bij de Ketorevolutie. De Ketorevolutie is een all-in-one pakket voor bewezen vetverlies en meer energie.

De Ketorevolutie bestaat uit een videocurses, boodschappenlijstjes, meerdere kookboeken. Dit helpt je op weg, zorgt dat je het gelijk goed aanpakt en niet meer terugvalt. Tijdens de diverse video’s leer je namelijk veel over het menselijk lichaam, vetverbranding en het dieet. Door deze inzichten ben je in staat de knop ECHT om te zetten en voorgoed je levensstijl te veranderen.

keto-all
Keto Revolutie

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke