Mijn ervaring met Legoland Scheveningen

Legoland Scheveningen

Na een aantal jaren bouwen was het 24 juni 2021 dan eindelijk zover. Legoland opende haar deuren in Scheveningen. Mijn jongens van 4 en 6 spelen regelmatig met Lego. Tot 24 juni kende ik Legoland alleen uit Denemarken. Maargoed, dat zit nou niet echt in de buurt. Toen deze vestiging werd aangekondigd vond ik dit gelijk super tof. Scheveningen rijden wij namelijk vanuit Zoetermeer in 20min aan. Prima te doen! Een mooi uitje voor de zomervakantie.

Op naar Legoland!

De grote giraf op de boulevard van Scheveningen stond al een tijdje te pronken en je kon ook al naar binnen spieken maar pas in juni werden de deuren geopend. In de zomervakantie gingen wij erheen. We wisten niet echt wat ons te wachten stond maar onze verwachtingen werden overtroffen.

Legoland
Legoland

Omdat er op dit moment nog Coronamaatregelen gelden was het noodzakelijk om een tijdzone te reserveren. Wij kozen voor de ochtend. We mochten naar binnen van 09:30u-12:00u. Onze jongens zijn altijd redelijk vroeg uit de veren dus dat leek ons prima. Konden we daarna lekker lunchen op het strand.

Bij aankomst stond er al een flinke rij maar gelukkig liep het allemaal vlotjes door. Na het scannen van de e-tickets en het in ontvangst nemen van de “Activity Pack” konden we naar binnen.

Wat is een Lego “Activity Pack”?

Als je online je kaartjes koopt dan kan je ook een Activity Pack aanschaffen. Dit kost 5 euro. De Activity Pack bestaat uit een keycord met daaraan allemaal activiteitenkaarten. Hiermee kan je zelf aan de slag. Er staan allemaal leuke opdrachten en puzzels op. Als je een opdracht hebt gedaan dan kan je deze afstempelen. We hebben een aantal activiteiten gedaan maar zeker niet alles. Eigenlijk is er wel genoeg te beleven en is het naar mijn mening niet echt nodig. Al zijn mijn jongens wel blij met hun aandenken.

Legoland kindvriendelijke en veilig

Wat ons gelijk opviel is dat het een hele veilige en overzichtelijke omgeving is. Dit mag je natuurlijk ook wel verwachten maar je weet het nooit. Door de tijdzones was het niet te druk en konden we alles doen in de 2,5 uur die we hadden gekregen. Er liep genoeg personeel rond en alles was schoon. Heel fijn!

Wat is er te doen in LegoLand Scheveningen?

Legoland Scheveningen

Na binnenkomst ga je met een trap naar beneden. Hier begint het plezier. De grote ruimte is opgedeeld in verschillende zones waar je activiteiten kunt doen. Er is geen garderobe maar er zijn wel gratis kluisjes om je spullen in op te bergen. Daarnaast is een gezellig restaurantje waar je koffie, broodjes en wat lekkers kunt kopen. De koffie was erg goed, niet geheel onbelangrijk 😉

Legoland Scheveningen bestaat uit:

 • Een Duplo zone voor wat jongere kindjes;
 • Zachte grote stapel blokken voor de allerkleinste;
 • Een Lego Friends zone met allerlei mooie ontwerpen, waar je zelf ook kan spelen;
 • Een workshop ruimte waar je door een Legomaster leert om een voorwerp te bouwen;
 • De Imagination Express is kleine attractie in de vorm van een treintje. Het treintje rijdt langs diverse Interactieve spelletjes welke je kan bedienen met een toverstafje. Hiermee kan je punten scoren en dus een wedstrijdje spelen. Mijn jongens vonden dit geweldig. We hebben meerdere ritjes gemaakt;
 • Een bioscoopruimte waar een leuke en spannende 4D film wordt gedraaid. De film duurt 12 minuten en je krijgt een mooie bril op. Hiermee stap je in de wereld van Lego en kijk je naar een achtervolging. Uiteraard is er aan water en wind geen gebrek. Erg grappig en leuk!;
 • Een NinjaGo parcours met laserstralen. Kruip en sluip over de baan!
 • Een tof springkussen;
 • Een leuke Lego miniworld met diverse bekende Haagse gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het stadhuis, het Binnenhof, het ADO stadion, Legoland zelf en natuurlijk de pier. Naar al die mini verhaaltjes kan je uren kijken;
 • En natuurijk een zone waar je lekker Lego kan bouwen en kan uittesten. Bouw een toren en test hoe stevig hij staat door de grond te laten bewegen. Bouw een auto en doe een race!
 • Daarnaast staan er overal mooie Lego kunstwerken van bekende figuren.
Legoland

Uiteraard is er ook nog een winkel bij de uitgang om de kindjes te verleiden. Of je daar wat koopt moet je natuurlijk zelf weten =).

Legoland geld waard?

Eerlijk is eerlijk. Het is niet goedkoop. Ruim 18euro ben je kwijt per persoon. Als je met een gezin gaat, dan loopt het toch al snel op. Je moet parkeren, je wilt nog wat eten en drinken en wellicht zelfs een cadeautje geven bij vertrek.

Maar wij vonden het zeker het geld waard. Het is een hele prettige sfeer en omgeving. De kids hebben zich eindeloos vermaakt en 2,5 uur was precies goed. We werden goed geholpen en aan alles is gedacht. Het is echt een uitje voor jong en oud.

Lego is echt voor jong en oud! Met het nieuwste Lego van Super Mario beleef je echt een Lego 2.0 ervaring!

Hanneke
Legoland Auto
Legoland Auto

Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke