Netflix tips voor mama

Netflix
Netflix

Even lekker bingewatchen terwijl de baby slaapt? Voor mij is dat echt een moment van ontspanning. Hier mijn Netflix top 5 op dit moment!

Hoe ik een serie op Netflix selecteer

Ik vind het heerlijk om een serie te kijken. Meestal volg ik er twee tegelijk. Eentje die ik samen met mijn vriend kijk en eentje welke ik alleen volg. Op momenten dat ik alleen ben omdat hij bijvoorbeeld in de avond werkt dan heb ik een momentje van “me-time” en kijk ik mijn eigen serie.

Deze series hebben vaak een andere categorie. Ik hou van drama, humor en kan een lekkere chick flick ook zeker waarderen. Zo wissel ik een beetje af. Heb ik iets serieus gekeken, dan kijk ik daarna weer wat luchtigs. Ready? Fleecedekentje paraat? Hier volgen mijn tips:

Netflix top 5

 1. Workin’ Moms
  Met stipt op nummer 1: Workin’ Moms! Ik hou echt van deze serie en hoop zo op een nieuw seizoen. In deze serie volg je een aantal personages, uiteraard moeders, die allemaal met hun eigen issues te dealen hebben op het gebied van relaties, werk, vriendschap en kids. De serie is hilarisch en herkenbaar. Echt een verademing als je toe bent aan iets luchtigs!

 2. Maid
  Momenteel kijk ik Maid. Een heftig maar super mooie drama serie over een jonge moeder die te maken heeft met huiselijk geweld. Ze heeft grote dromen maar komt moeilijk los van haar man omdat ze geen vangnet heeft. Toch besluit ze om met haar dochtertje Maddy een nieuw leven op te bouwen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Dit is echt een serie die je raakt. Love it.

 3. Jane the Virgin
  You love it, or you hate it. Ik moet toegeven, ik moest er ook even doorheen. Maar toen ik er eenmaal in zat heb ik deze serie (van maar liefst 100 aflevering) in 1 ruk uitgekeken. De serie gaat over een hopeloos romantische schrijfster Jane die, zoals de titel doet vermoeden, maagd is. De zogenoemde Telenovela is over de top, vol humor, niet altijd realitisch en romantisch. Zodra je Jane in je hart sluit is het echt een feestje.

 4. Sky Rojo
  Als je Casa de Papel hebt gezien en je die geweldig vond dan moet je Sky Rojo ook zien. Sky Rojo is van dezelfde makers en dat merk je. De serie is op dezelfde manier gefilmd, heeft lekker veel actie en ik meende zelfs een zelfde acteur te herkennen. Deze serie gaat over drie meiden die in een bordeel werken, tegen hun zin in, tot ze op een dag besluiten om te ontsnappen. Uiteraard komt de pooier achter hun aan en beleven ze de meest bizarre dingen in hun zoektocht naar vrijheid.

 5. The bold type
  Dit is een typisch chick flick ala Sex and the City en Emily in Paris. De serie speelt zich af in New York en je volgt drie vriendinnen die bij een uitgever van een modeblad werken. De ene werkt als stylist, de andere als schrijver en de laatste als secretaresse. Uiteraard maken ze van alles mee op het gebied van liefde, carrière en vriendschap. Ze steunen elkaar door dik en dun, raken elkaar soms even kwijt maar vinden elkaar telkens weer terug.

Meer van het lezen?

Niet iedereen houdt van series, al kan ik het mij bijna niet voorstellen. Voor alle boekenwurmen onder ons heb ik ook een blog geschreven over mijn favorieten boeken. Lees hem hier!

Films en seriesFilms en series
Hanneke's Mamapraatje
Hoi mama, leuk dat je er bent. Mijn naam is Hanneke en ik woon in Zoetermeer met mijn twee jongens (3&5) en partner. Die eerste tropenjaren waren heftig! Google was mijn beste vriend. Ik was vaak op zoek naar tips, ervaringen en handige producten om het mama leven wat eenvoudiger te maken. Ik zocht een plek voor een praatje, een Mamapraatje! Zo is deze site ontstaan. Ik help je graag in je zoektocht, je staat er niet alleen voor. Mamapraatje is er voor je. Liefs Hanneke